Horeca 

Dit is waar je op moet letten bij een horeca koelkast kopen

Een horeca koelkast kopen kan soms veel tijd kosten. Een van de taken van een horeca is het kunnen bewaren van genoeg voedsel en drank voor klanten. Een goed werkende koelkast is noodzakelijk om consumptiemiddelen goed te kunnen bewaren om vervolgens een heerlijke maaltijd van te maken.

Mogelijkheden bij een horeca koelkast kopen

Er zijn natuurlijk verschillende soorten koelkasten die een horeca nodig heeft. Denk hierbij aan een koelkast voor drank of koelkast voor etenswaren. Deze koelkasten komen ook natuurlijk in verschillende soorten maten voor verschillende doeleinden.

Energieverbruik van koelkasten

Een koelkast blijft vaak constant draaien, daarom is het belangrijk dat de koelkast zo efficiënt mogelijk is. Bij een horeca koelkast kopen moet je dus kijken naar de wattage die de koelkast gebruikt. Bij de aanschaf van een koelkast kan de koelkast zelf relatief goedkoop zijn, maar als het energieverbruik relatief hoog is kunnen de kosten op de lange termijn duurder uitkomen.

De stijl van de koelkast

De stijl van de koelkast kan belangrijk zijn afhankelijk van de locatie en het doel van de koelkast. Een koelkast met glazen deuren is optimaal voor het gebruik bij consumenten voor bijvoorbeeld drankjes. Bij een glazen koelkast hoeven de klanten niet eerst de deur open te maken om te zijn waar de verschillende soorten drankjes liggen. Een koelkast zonder glazen deuren kan gebruikt worden voor het personeel voor de horeca omdat zij meestal al weten waar verschillende producten liggen.

Het uiterlijk

Het uiterlijk kan belangrijk zijn wanneer de koelkast in zicht is van de klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een open keuken. Een koelkast die er mooi uitziet kan schoonheid aantonen, wat belangrijk is als je werkt bij de horeca. Een klant wil immers niet eten bij een vestiging die als onhygiënisch wordt aangezien. Bij een horeca koelkast kopen kan dit dus in bepaalde gevallen belangrijk zijn.

Kwaliteit van de koelkast

Bij een horeca koelkast kopen is kwaliteit natuurlijk erg belangrijk. Een koelkast mag niet snel stuk gaan tijdens gebruik. In de horeca is het belangrijk dat etenswaar gekoeld blijft, anders zou het natuurlijk bederven. Een koelkast is niet zo makkelijk te vervangen vanwege de grootte en het gewicht van de koelkast. Het vervangen kan dus een tijdje duren en het is dus belangrijk dat dit helemaal niet hoeft.

Kijk naar de reviews tijdens het kopen van een horeca koelkast

Het is vaak lastig om te achterhalen wat de kwaliteit van een koelkast is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de reviews bij het kopen van een horeca koelkast. De reviews vertellen je de ervaringen van voorgaande klanten die het product hebben gekocht. Deze vertellen je meestal of het product nog goed werkt.

Installeren van de koelkast

De grootte van de koelkast heeft veel invloed op de preparatie die er gedaan moet worden om de koelkast te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een deur die te smal is om de koelkast doorheen te halen of te smalle gangen waar de koelkast doorheen moet. Een eventuele oplossing voor grotere koelkasten is het voorzichtig verwijderen van een raam en daar door de koelkast naar binnen te brengen.

Maak gebruik van de garantie

Als de koelkast tóch kapot is gegaan of andere mankementen heeft kan je gebruik maken van de garantie. Hierbij ontvang je je geld terug of je krijgt een nieuwe koelkast van een bedrijf. Voor de aankoop is het dus belangrijk om de garantie te bekijken en te noteren.
Tip: HorecaTraders.com

Meer berichten

Leave a Comment