Geen categorie 

Franse Miraval wijn met een Hollywood tintje

De meeste bekende wijn van Chateau Miraval is de rosé wijn. Wat u misschien nog niet wist, is dat Miraval wijn ook in een witte en rode variant verkrijgbaar is. De wijn wordt verbouwd in het eeuwenoude dorp Correns, wat gelegen is in het Franse departement Var, in de Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Vanaf 1970 tot een aantal jaren geleden was Chateau Miraval in het bezit van Jaques Loussier, een bekende jazz pianist met een grote voorliefde voor wijn. Hij maakte in het kasteel muziekopnames met grote artiesten zoals Pink Floys, Sting en Sade. In 2008 verliet hij het Chateau en namen het bekende Hollywood-koppel Brad Pitt en Angelina Jolie Chateau Miraval over. Tegenwoordig produceren zij nog steeds met behulp van Franse vakkennis Miraval wijn.

De smaak van Miraval wijn

De rosé wijn is een erg lichte wijn, maar bevat toch voldoende complexiteit wat het een bijzondere wijn maakt. Er worden verschillende druivenrassen gebruikt voor het produceren van de wijn waaronder, Rolle, Syrah, Grenache en Cinsault. De wijn is fris en vol van smaak en licht van kleur een prachtige rosé. Niet voor niets staat de Miraval wijn op de “Best 100 List”. De rosé Miraval wijn combineert heerlijk met schaaldieren en gevogelte, maar past ook uitstekend bij rijkelijk gekruid eten zoals de Indische keuken.

Het productieproces van Miraval wijn

De wijngaarden rondom Chateau Miraval liggen tegen een 350 meter hoge helling. De bodem bestaat uit klei en kalk. De dagen zijn gevuld met zon de nachten zijn wat koeler, een mediterraan klimaat. Door deze afwisseling in temperatuur blijven de druiven fris van smaak. De wijnkelder met houten wijnvaten stamt uit de negentiende eeuw. Echter worden vandaag de dag de biologisch geteelde druiven na het oogsten gerijpt in roestvrijstalen vaten. De druiven worden op een ambachtelijke manier met de hand geoogst. Na het oogsten worden deze dubbel gecontroleerd voordat er miraval rose wijn van gemaakt wordt. Dit houd de kwaliteit van Miraval wijn hoog.

Meer berichten

Leave a Comment