Geen categorie 

Keuken kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je de keuze maakt om een nieuwe keuken te kopen, dan komt daar nog best wel wat bij kijken. En, aangezien een nieuwe keuken niet hetzelfde prijskaartje heeft als een pakje boter, is het verstandig om hier goed over na te denken. Wij helpen je graag op weg door inzage te geven in de meest voorkomende valkuilen bij het kopen van een keuken.

Werkruimte

Ben jij een keukenprinses? Dan is werkruimte cruciaal! Veel mensen vergissen zich in het feit dat werkruimte echt een must is als je lang en veel in de keuken staat. Zeker omdat er altijd nog veel apparatuur (bijv. koffiezetapparaat) op het keukenblad komt te staan.

Kastruimte

Denk goed na welke pannen, borden en andere keukenaccessoires jij allemaal in huis hebt / in je keuken wil hebben. De hoogte, breedte en diepte van zowel keukenkasten als lades zijn namelijk heel erg verschillend. Het laatste wat je wil is dan ook dat je accessoires niet kunt opbergen, of dat je een geheel nieuw (kleiner) pannenset moet aanschaffen omdat het niet in je keukenkasten past.

Geen goede voorlichting

Ga jij een keuken kopen? Dan is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor een keukenboer die ook daadwerkelijk advies geeft. Want, er zijn zoveel mogelijkheden waar jij je waarschijnlijk niet van bewust bent. Probeer dus de grote ketens met de overdreven verkooptrucs te vermijden, en kies juist voor een expert op het gebied van keukens. Wedden dat jij dan uiteindelijk nóg meer tevreden bent?

Spet, spetter, spat

Heb jij jouw kookplaat vlakbij je muur staan? Pas dan op! Tijdens het koken spat er vaak onverhoopt een hoop vet uit de pan, dat tegen je muur aan kan komen. Het is dan ook verstandig dat je kijkt voor een achterwand bij de kookplaat, of dat je kiest voor afneembare verf. Zo kun je lang genieten van jouw keuken zonder dat er gele vetvlekken op de muur komen.

Heel veel succes!

Meer berichten

Leave a Comment