Eten en Drinken 

Lekkere blender recepten zelf maken

Wanneer je thuis een blender hebt, dan kun je zelf smoothies maken. Om zelf lekkere blender recepten te maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel vrijwel alle ingrediënten lekker zijn in de blender, zijn niet alle combinaties even goed. Het is een feit dat smoothies uitnodigen tot het maken van creatieve recepten, zeker als je de blender al wat langer hebt. Je wilt dan wel eens wat anders dan een smoothie aardbei of banaan. Om je op weg te helpen, lees je in dit artikel de basis voor het maken van lekkere blender recepten.

De basis van een blender recept

Dikte en textuur is voor alle smoothie recepten van belang. Je wilt de smoothie niet te dun maken, maar ook zeker niet te dik. Banaan is een ingrediënt die zorgt voor een goede substantie. Zeker wanneer je een groene smoothie maakt, met bijvoorbeeld spinazie of boerenkool, dan kan een banaan toevoegen de juiste substantie geven. Wat je voor de basis gebruikt is ook van belang. Je kunt bijvoorbeeld water of een vegan melk gebruiken, maar yoghurt of kwark kan ook. In de zomer is ijs ook goed als basis toe te voegen. Door ijsklontjes of bevroren fruit toe te voegen kan je smoothie ook dikker worden. Hou dit in gedachten voor de volgende keer als je zelf lekkere blender recepten gaat maken.

Combinaties maken

Een smoothie met alleen maar fruit is lekker, maar minder gezond. De reden hiervan is dat je erg veel suikers binnen krijgt. Ga maar na, je stopt een banaan, mango en een paar mandarijnen in de blender. Als je al dit fruit los zou eten, dan zou je het niet snel op krijgen. Een smoothie drinkt echter lekker weg. Als je alleen fruit gebruikt dan zijn combinaties met niet te veel ingrediënten vaak het lekkerste en gezondst. Kies fruit dat iets toevoegt, citrus geeft een frisse smaak, banaan zorgt voor een goede substantie. Je kunt ook combinaties voor blender recepten maken met een gezondheidsdoel. Gebruikt bijvoorbeeld ananas en komkommer voor het reinigen van je darmen. Je kunt, als je de gezondheid als uitgangspunt neemt, heerlijke recepten maken.

Blender recepten voor je gezondheid

Je las net al over een blender recept met ananas en komkommer om je darmen te reinigen. Zo zijn er nog veel meer blender recepten te maken die een doel dienen. Smoothies met een doel zou je ze kunnen noemen. Denk aan smoothies om af te vallen, je lichaam te ontgiften of smoothies die je een boost geven. Bijvoorbeeld koude groene thee als basis in plaats van water, geeft een lekkere theïne (een andere naam voor cafeïne) boost. Ideaal voor ‘s ochtends of in de middag. Vaak zijn blender recepten met een combinatie van groente en fruit het gezondste.

Je smoothie op smaak brengen

De laatste belangrijke tip gaat over het op smaak brengen van je smoothie. Blender recepten die je online vindt, bevatten vaak een basis aan ingrediënten in de vorm van groenten en fruit. Daarnaast zijn er echter nog wat toevoegingen zoals een topje munt, snufje kaneel, een dadel, scheutje kokosmelk, etc. Deze toevoegingen veranderen een lekkere smoothie in een heerlijke smoothie. Je kunt met deze smaakmakers jouw blender recepten echt uniek maken.

Meer berichten

Leave a Comment