Geen categorie 

Probeer deze huismiddeltjes om de reuk- en smaakzin terug te krijgen

Volgens vele mensen die Covid-19 hadden bleek dat ze verlies van smaak en geur ondervonden . Hoewel de meesten gelukkig al snel weer verbetering zagen, zijn er toch een aantal mensen die langer worstelen met het optimaal gebruiken van deze twee zintuigen. Sommigen stellen namelijk dat na maanden van herstel van de ziekte hun smaak- en reukvermogen niet meer is zoals het was. Mocht jij problemen ondervinden van een verminderende reuk- en smaak, probeer dan de volgende tips om hier verandering in te brengen.

Zet thee van knoflook

Om Smaak en reuk terug krijgen kan je proberen om twee tot drie gehakte knoflookpeulen toe te voegen aan een heet kopje water. Kook de ingrediënten in een pan en zodra het mengsel is afgekoeld, zeef je het volledig en drink je het op. De ontstekingsremmende eigenschappen van knoflookverbindingen kunnen een verstopte neus helpen te behandelen.

Verfris jezelf met limoen

Voeg citroen en honing toe aan een glas water. Je kunt dit mengsel direct drinken, koud of warm. De eigenschappen van citrus en honing kunnen je helpen bij het terugkeren van smaak en geur.

Kauw op gember

Neem een stuk geschilde gember en kauw er langzaam op. Gember heeft een hele sterke smaak, dus zorg er wel voor dat je begint met een heel klein stukje.  Als je het stuk gember niet direct kunt kauwen, drink dan een lekkere gemberthee. Het is aan te raden om dit iedereen dag te doen. De aroma van gember is namelijk erg sterk en kan je reuk- en smaakvermogen verbeteren.

Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je voldoende water binnen krijgt. Veel water drinken helpt namelijk bij het opruimen van ongewenste hoest. Door middel van jezelf gehydrateerd te houden met het regelmatig drinken van een glas water kan je geur- en smaakproblemen helpen voorkomen.

Meer berichten

Leave a Comment