Geen categorie 

Thee met kruiden

Er zijn vele verschillende soorten thee te vinden op de wereld. Wie houdt er nou niet van een kopje thee in de ochtend bij het ontbijt, of ’s avonds op de bank met een koekje erbij. Thee wordt vaak gecombineerd met verschillende soorten kruiden, hierdoor hebben de verschillende soorten thee ook een andere smaak, gevoel en werking. Sommige mensen houden dan ook van een bepaalde thee om de smaak, en andere houden van het gevoel wat het hen geeft. Wat is jouw favoriete thee soort? Wij geven je inspiratie voor een nieuwe lieveling thee!

Een thee smaak voor elk seizoen

Omdat er verschillende soorten thee zijn krijg je vaak bij de ene thee een ander gevoel dan bij de andere thee. Zo heb je bijvoorbeeld een speciale zomer thee en een speciale winter thee. In de zomer thee zitten smaken die passen bij de zomer, dit zijn vaak lichte kruiden en ook vaak wordt er gebruik gemaakt van fruitsmaken. Zo geeft een kop thee je een licht gevoel en het fruit hoort echt bij de zomer. Je hebt ook winter thee met juist wat zwaardere kruiden. Zo is er een winter thee van zwarte thee met kaneel, deze thee geeft je het ultieme winter gevoel en laat je zelfs denken aan de feestdagen.

Thee geeft een gevoel

Behalve dat thee dus lekker moet smaken kan het dus ook vaak dat thee je een bepaald gevoel geeft. Zo kunnen thee smaken dus redelijk seizoensgebonden zijn, maar ook kan dit je laten denken aan een bepaalde cultuur of herinnering. In de Marokkaanse cultuur wordt vaak heel veel thee gedronken met munt, en vooral de oudere Nederlanders drinken graag sterkte zwarte thee. Zo bezorgd thee je niet alleen een smaak sensatie, maar ook een bepaald gevoel. Hierdoor is de thee nóg lekkerder!

Meer berichten

Leave a Comment