Geen categorie 

Wat kun je doen met peterselie?

In de Amerikaanse keuken is peterselie de meest voorkomende rol als een absoluut vervangbaar extraatje – slechts een garnering. Stel je een van de miljoenen dinergerechten voor met een takje peterselie, dapper gekruld en helder, naar een hoek gestuurd met een al even willekeurige halve maan van sinaasappel. Misschien eet je de sinaasappelschijf; je raakt de peterselie beslist niet aan.

Gehakte peterselie

Doe overal gehakte peterselie op: hak het niet te fijn – grotere stukken zijn mooier en hebben meer smaak. Gooi het met overgave op gegrilde groenten, geroosterde aardappelen, een koude sperziebonen salade, stoofschotels, soepen, pasta, warme of koude granen zoals couscous of quinoa of tabouleh of …

Eenvoudige salade

Maak een supereenvoudige peterseliesalade: gooi het samen volgens het recept waar je mee werkt, dat bestaat uit slechts een paar kopjes Italiaanse peterselieblaadjes, een paar eetlepels extra vierge olijfolie, een theelepel vers citroensap en een beetje zout (of vervang het zout door umeboshi-azijn).

Salade voor experts

Maak een iets ingewikkelder peterseliesalade: probeer (of maak je eigen variatie op) het recept voor peterseliesalade van Alton Brown, met bladpeterselie, citroensap, citroenschil, walnoot- en sesamolie, honing en sesamzaadjes. Vind het online, samen met een video van een minuut waarin hij verklaart dat het “perfect in staat is om de eerste snaar te spelen” – mijn held! En hij merkt op dat deze peterseliesalade drie weken (!?) In de koelkast kan worden bewaard, hoewel het een raadsel is hoe je het niet meteen allemaal op zou eten.

Tot slot

Maak een salade met veel peterselie erin: scheur eventuele milde sla open (boter is lekker) en meng er veel Italiaanse of krulpeterselie, grof gehakt (een kopje of zelfs twee!), En kleed je dan aan met een favoriete vinaigrette . Ik weet dat dit saai klinkt. Het is zeker weten niet!

Meer berichten

Leave a Comment